Over DOCTEC

DOCTEC is veel meer dan een bureau voor vertalingen en technische documentatie. Wij bieden een totaalpakket op het gebied van technische documentatie en internationale communicatie.

We vertalen en tolken in alle wereldtalen, verzorgen uw terminologiebeheer, bieden taaltrainingen voor vakspecialistisch- en leidinggevend personeel. We schrijven, controleren en/of bewerken gebruikshandleidingen (conform de geldende Europese machinerichtlijnen, klantspecifieke
terminologie, …). Daarnaast hebben we expertise in het lokaliseren van software en websites, DTP en grafische vormgeving.
Onze positie: gewaardeerde en erkende partner van onze klanten.
Onze pijlers: flexibiliteit, kwaliteit en continuïteit
Ons streven: een persoonlijke benadering.
Onze filosofie: Een bedrijf dat zijn klanten kent, zal net dat stapje extra zetten.

nach oben Kwaliteitsmanagement

DOCTEC Gebäude

Kwaliteit heeft altijd centraal gestaan bij DOCTEC.
Van begin af aan hebben wij veel waarde gehecht aan de kwaliteit van onze diensten, met als resultaat dat ons kwaliteitsmanagementsysteem sinds 2004 volgens
ISO 9001
gecertificeerd is.

Sinds de eerste certificering in 2004 hebben we ons systeem voortdurend aangepast en verbeterd om te kunnen voldoen aan de jaarlijkse eisen van nieuwe certificering.

TÜV Logo DOCTEC is sinds 2004 ononderbroken ISO 9001 gecertificeerd.
VVIN Logo Daarnaast is DOCTEC lid van de VVIN
(voorheen ATA - verband van vertaalbureaus)
EUATC Logo EUATC - European Union Association of Translation
nach oben

Geschiedenis

1981 Oprichting van MIC

DOCTEC vindt zijn oorsprong in het jaar 1981. In dat jaar verscheen het technische vertaalbureau MIC op de markt. Het succesvolle vertaalbureau, richtte zich voornamelijk op Oost-Europese en Aziatische talen en was zowel op de Nederlandse als de Duitse markt actief.

2003 Oprichting van DOCTEC

In 2003 werd DOCTEC opgericht, een onderneming die zich focust op technische documentatie en het vertalen van technische documenten. Van begin af aan bestond er een nauwe samenwerking met MIC. DOCTEC kon teruggrijpen op de veelzijdige ervaring van de vertalers van MIC, terwijl MIC profiteerde van de technische redacteurs en DTP-experts van DOCTEC.

2005 Ontstaan van de MIC-DOCTEC group

Dankzij de hechte samenwerking kon de fusie van MIC en DOCTEC niet uitblijven en het bleek een logische stap om alle diensten onder één dak te bundelen. Zo ontstond de MIC-DOCTEC-group. De op dat moment nog zelfstandige ondernemingen konden nu nóg meer van elkaars kwaliteiten en de synergie tussen MIC en DOCTEC profiteren.

2007 Fusie van MIC en DOCTEC tot de onderneming DOCTEC B.V.

De werkzaamheden van MIC en DOCTEC liepen steeds meer in elkaar over en toen de bedrijfsleider van MIC met welverdiend pensioen ging, bood zich een mogelijkheid aan om beide ondernemingen definitief te fuseren. MIC werd volledig overgenomen door DOCTEC B.V.

nach oben