Contactpersonen

 

Directie

example graphic

Rita Schneider

Sinds de oprichting van DOCTEC in 2003 is Rita Schneider als directrice verantwoordelijk voor een soepel en efficiënt verloop van de werkzaamheden binnen het bedrijf.

 

 • Telefoon: 0031 - (0)77 32 40 999
 • E-mail: rita.schneider@doctec.de

 

 

Adjunct-directrice

example graphic

Jennifer Schwarten

Opgegroeid aan de Nederlandse grens waar ze al snel een affiniteit met dit land ontwikkelde.
Na de middelbare school en een commerciële opleiding studeerde ze Economie en Duits aan de universiteit in Aken. Na haar afstuderen heeft ze een aantal jaren ervaring opgedaan op het gebied van projectmanagement en de organisatie van seminars om vervolgens in 2006 in het familiebedrijf te stappen.
Bij Doctec is zij verantwoordelijk voor de verzorging van het gehele vertaalproces, de DTP-werkzaamheden en de taal -en softwaretrainingen.

Voor vragen over offertes, vertaalopdrachten of taal- en softwaretrainingen bent u bij Jennifer Schwarten aan het juiste adres.

 • Telefoon: 0031 - (0)77 32 40 999
 • E-mail: j.schwarten@doctec.de

 

Boekhouding en inkoop

example graphic

Kai van Hofwegen

Kai van Hofwegen
De oorspronkelijke liefde voor talen sneeuwde ietwat onder tijdens de studie HBO-Jeugdwelzijnswerk en het werk als pedagogisch medewerkster.
De liefde werd herontdekt tijdens cursussen Russisch en tijdens het werken bij MIC, aanvankelijk voor alle voorkomende werkzaamheden, allengs meer in de richting van cijfertjes.
Aanvullende cursussen boekhouding deden de rest, met als resultaat dat dit steeds meer een afgebakend werkgebied werd. De affiniteit met taal is gebleven.

 • Telefoon: 0031 (0)77 47 68 912
 • E-mail: k.vanhofwegen@doctec.net

 

Projectmanagement / Vertalingen

example graphic

Joyce van Gerwen

Opgegroeid op steenworp afstand van de Duitse grens, was er voor Joyce van Gerwen al vroeg een affiniteit met de Duitse taal. Op de middelbare school bleek ze een echte Alfaleerling te zijn. Een vervolgstudie op het gebied van taal was de meest logische keuze. In 2003 begon ze aan een opleiding aan de Vertaalacademie in Maastricht. Ze volgde hier de richting Engels en Duits met techniek als specialisatie. In 2007 bemachtigde ze haar Bachelor. Na een succesvolle stage, ging ze vol enthousiasme aan de slag bij DOCTEC.

Binnen het team is Joyce van Gerwen verantwoordelijk voor het contact met de klanten. Ze verzorgt het gehele vertaalproces en is gecertificeerd voor de omgang met SDL Studio.

 • Telefoon: 0031 - (0)77 32 40 999
 • E-mail: j.vangerwen@doctec.net

 

Projectmanagement / Acquisitie / Vertalingenexample graphic

Denise Jacobs

Na afronding van haar vierjarige studie Orientaalse Talen en Communicatie (Chinees en Engels) aan de Hogeschool Maastricht in 2000, is Denise Jacobs als projectmanager van start gegaan in de vertalerswereld. Sinds 2005 is ze bij DOCTEC verantwoordelijk voor het contact met de klanten en verzorgt ze, samen met haar collega’s, het gehele vertaalproces. Sinds 2012 neemt ze ook de acquisitie op de Nederlandse markt voor haar rekening en ondersteunt ze Jennifer Schwarten bij de taaltrainingen. Denise Jacobs spreekt vloeiend Nederlands, Duits en Engels en heeft grote kennis van de Translation Memory Sytemen SDL Trados en Transit en alle gangbare DTP-programma’s.

 • Telefoon: 0031 - (0)77 32 40 999
 • E-mail: d.jacobs@doctec.net

 

Projectmanagement / Vertalingen

Whitley

Whitley Vroomen

Opgegroeid aan de Duitse grens, ontwikkelde Whitley Vroomen al vroeg een passie voor de Duitse taal. In 2009 was de keuze voor een studie aan de Vertaalacademie in Maastricht dan ook snel gemaakt. Ze volgde hier de richting Duits en Engels met techniek als specialisatie. In het laatste schooljaar heeft zij een aangename en uiterst leerzame stage bij DOCTEC gelopen. Uiteindelijk behaalde zij in 2013 haar Bachelor of Translation. In 2015 keerde zij vol enthousiasme terug bij DOCTEC. .

Sindsdien is zij verantwoordelijk voor de gehele afhandeling van het vertaalproces. Van offerte tot levering. Bij vragen over vertaalgeheugensystemen bent u bij haar aan het juiste adres. Ze is bekend met alle gangbare DTP-programma's en zorgt voor de juiste opmaak van uw bestanden.

Whitley Vroomen spreekt vloeiend Nederlands, Duits en Engels. Als opgeleid vertaler vertaalt zij ook vanuit het Duits en Engels naar het Nederlands (moedertaalprincipe).

 • Telefoon: 0031 - (0)77 32 40 999
 • E-mail: Whitley.Vroomen@doctec.net

 

Projectmanagement / Vertalingen

Milou

Milou de Bruijn

 

 • Telefoon: 0031 - (0)77 32 40 999
 • E-mail: milou.debruijn@doctec.net

 

Technische documentatie / DTP / QM

example graphic

Matthias Nietert

Na de middelbare school begon hij met de opleiding werktuigbouwkunde aan de universiteit in Aken. Vanwege de nabijheid tot Nederland leerde hij het land en haar bewoners al snel kennen en waarderen. Wat hij toen nog niet kon voorzien, was dat hij later in Nederland zou komen te werken. Parallel aan zijn studie voltooide hij een opleiding tot REFA-medewerker (werkvoorbereiding, werkorganisatie en bedrijfsorganisatie). Daarnaast was hij al ruim twee jaar werkzaam bij een bedrijf in de meet-en regeltechniek op de afdeling Technische documentatie. Na zijn afstuderen bleef hij de technische documentatie trouw en werkte hij als technisch redacteur voor diverse bedrijven. Matthias Nietert versterkt ons team sinds 2003 en is naast technisch redacteur ook verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding van diverse projecten, de DTP-werkzaamheden, de technische ondersteuning en het beheer van de server en website. Voor vragen of opmerkingen over bovengenoemde onderwerpen kunt u bij de heer Nietert terecht.

 • Telefoon: 0031 - (0)77 32 40 155
 • E-mail: m.nietert@doctec.de

 

Acquisitie Duitsland

example graphic

Michael Bormann

Michael Bormann werkt sinds 2003 bij DOCTEC en bekommert zich sindsdien om onze oude en nieuwe klanten op de Duitse markt.

Voor vragen over DOCTEC of onze diensten staat Michael Bormann u graag te woord.

 • Telefoon: 0049 - (0)2163 572 56 0
 • E-mail: m.bormann@doctec.de